20.5.11

Tips Ketika Membeli TV Plasma, LCD atau LED

20.5.11
Hallooo kawan-kawan, kali ni aku nak kongsikan dengan korang tentang satu tips yang agak penting juga la.. kepada mereka yang nak beli tv tu haruslah korang baca dahulu entri ni.


Kalau tak mungkin korang akan menyesal nanti, heheh.. ok lah tanpa banyak buang masa lagi jom kita teruskan. sebelum korang nak beli tv baru tak kiralah plasma, lcd atau pun led, lihat dulu korang pakai apa.


Maksud aku sumber siaran tv yang korang ada sekarang ni, adakah korang guna arial biasa, guna astro biasa atau guna astro beyond?


Penting sangat ke? memang sangat penting, sebab ianya akan memberi kesan pada tv baru korang nanti. kalau korang guna arial biasa yang antenanya tinggi melangut tu, elok lah beli tv plasma saja.


Begitu juga kalau korang guna astro biasa yang lama tu, maksud aku decoder yang keluaran sebelum astro beyond punya.. elok lah beli tv plasma..


Kalau korang guna astro beyond yang ada HD tu, ketiga-tiga jenis tv tu (plasma. led, lcd) boleh dibeli. ikut bajet korang yang ada lah, heheh..


Aku rasa cukup setakat ni dahulu, aku akan terangkan dengan lebih lanjut lagi dalam entri seterusnya.. jadi bagi yang nak beli tv tu tengok kat rumah korang pakai siaran apa sekarang ni..




1 comments:

flow said...

looks like Plasma dominated the 3 sections there bro..literally meaning plasmas are good aight? thanks for the tips,appreciate it.